Пресвртници

 • 1965 Компанијата е основана од Саим Кесоглу во Измир, Јагханелер. Производството започна со бендот A-45, кој се користи во сите дрвообработувачки компании во Турција и сè уште се произведува. Во 2010 година сме горди што производството на А45 достигна 20.000 количини.
 • 1968 Саим КЕСОГЛУ СЦМ-И.
 • 1976 К. КЕСОГЛУ ја започна својата кариера како втора генерација на компанијата.
 • 1977 Првиот извоз беше направен во Алжир.
 • 1978 Компанијата ги прошири своите активности со преселба во нов објект во Газиемир.
 • 1981 Компанијата изложена на првата меѓународна изложба во Измир.
 • 1982 Компанијата продолжи да се развива со незаборавни машини за кружни пили D700 HSS.
 • 1984 Продолжувањето на капацитетот продолжи со производството на D-702, TCT & HSS машината за мелење на сечилата, машината за свиткување машина PTG и лентата за мелење на MGS.
 • 1987 Компанијата се преселила во современиот нов објект во Мендерес, кој сè уште е во функција.
 • 1987 ABM се појави на првата меѓународна изложба на дрво во Тепебаси, Истанбул.
 • 1992 По широко распространетата технологија на Stellite материјал, машината за супериорна машина SUK92 за банда и кружни пили и машината за мелење на ЕМ-92 за бенд и стелитни превртени бендови, банда и кружни пили беа објавени на светските пазари.
 • 1993 Првата сеопфатна мелење во Анкара беше целосно поддржана од ABM.
 • 1993 Компанијата ја направи првата изложба во Ligna 1993 година, Хановер, Германија.
 • 1994 Компанијата го стори тоа со квантен скок на Далечниот Исток со агенциски договор со компанијата Wood-Tech.
 • 1995 Копија договор потпишан со италијанската Павија компанија.
 • 1996 АВТОМАТ-96 започна со производство.
 • 1997 Првиот извоз беше направен за US Pat. од страна на PNK производ, брусење машина за тешки ленти.
 • 1998 Првата машина за ослободување на челик била произведена и употребена во повеќето мелници.
 • 1999 Нашите вредни инженер за електрична електроника Махмут ОНКУ, кој се уште е водечки во одделот за истражување и развој, го разви нашиот сопствен контролен систем на ABM PLC.
 • 1999 Првата Numerical контролна машина NC, автоматска TCT кружна пила за мелење беше претставена во индустријата во Истанбулската TUYAP изложба.
 • 2006 ЦПУ контролирани машини беа воведени во индустриите кои одговараат на сите барања на пазарот.
 • 2009 Наслов кон иднината, нашата компанија ја зајакна структурата со тоа што стана инкорпорација.
 • 2009 PREMIUM-LOAD, минимизирање на човечките напори беше објавен на светските пазари како автоматска машина за мелење со систем за полнење роботи.
 • 2010 ABM разви свој сопствен систем за контрола на движење со напредна технологија.
 • ...