Профил на компанијата

Во 1965 година, нашиот почесен основач Саим Кесоглу ја започна сточарската индустрија со мелење машини во Измир. ABM корпорација, матичната компанија на нашата група, служи и пионерска дрвна индустрија низ целиот свет за три генерации.

Во 1978 година, матичната компанија која започна во Јагханелер, Измир се пресели во својата нова фабрика во Газиемир и го прошири својот бизнис со проширување на нејзиниот капацитет. Специјализацијата ABM се прошири во 1988 година со друга континуирана инвестиција. Од тогаш ABM е активен во модерниот објект во Мендерес и продолжува со услуги со додадена вредност низ целиот свет за дрво и метални индустрии. Нашата водечка техничка и пост-продажба политика е поддршка на развојот во дрво и метални индустрии.

Движечката сила на успехот на ABM е; вистинска анализа на барањата на пазарот, држење во чекор со динамиката на технологијата, важноста на политиката за човечки ресурси и кариера, клиент-ориентиран систем и информации и know-how во сите чекори на управување и персонал.

ABM достигна до водечко ниво до крајот на годината, а до крајот на годината ги развиваме и развиваме водечките светски брендови. ABM секогаш ќе продолжи да служи со важна улога во глобалните индустрии.